PC carbine bolt jamming problem - Ruger Forum

Ruger Forum

PC carbine bolt jamming problem

This is a discussion on PC carbine bolt jamming problem within the Ruger Semi-Auto forums, part of the Rifle & Shotgun Forum category; I bought an almost brand new PC carbine in 9mm. It seemed to work just fine, until I took it apart to put in the ...


Go Back   Ruger Forum > Rifle & Shotgun Forum > Ruger Semi-Auto

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes

Old March 21st, 2020, 04:25 PM   #1
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 1
Andy83 is on a distinguished road
PC carbine bolt jamming problem

I bought an almost brand new PC carbine in 9mm. It seemed to work just fine, until I took it apart to put in the glock magwell. The bolt jams on the magazine now and wont close unless I remove the magazine. Cycling ammunition is extremely poor as well. I figured maybe the magwell was faulty, so I put the factory ruger magwell back in and now the bolt jams open on the ruger mag too. I was very careful and nothing I can see has been bent or damaged. I'm extremely frustrated and now feel like just selling the whole damn gun and all the glock mags I bought for it. Anybody else run into this issue?



Andy83 is offline  
Advertisements
Old March 21st, 2020, 06:37 PM   #2
 
Join Date: Aug 2013
Location: Atlanta
Posts: 43
TANZER is on a distinguished road
Failure to cycle

I have been lucky. My 19122 has been flawless for the first 1000 rounds. Lot's of suggestions on the forum associated with this issue. It really is a fun gun. Good luck.
TANZER is online now  
Old Yesterday, 06:01 PM   #3
 
FyrFytr998's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Conn.
Posts: 162
FyrFytr998 is on a distinguished road
I'd just send it back for warranty work. Ruger CS is good to go. My rifle had issues when I first got it, but came back better than ever.
FyrFytr998 is offline  
 
Old Yesterday, 07:10 PM   #4
 
Join Date: Oct 2018
Location: Pennsylvania
Posts: 924
GP Fan is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Andy83 View Post
It seemed to work just fine, until I took it apart to put in the glock magwell.
It seems something you did during disassembly/reassembly caused the problem. Take the rifle completely apart again and, following the owner's manual exactly, reassemble it carefully. If it worked before it should work now unless you damaged a part. Did you reassemble the bolt head correctly? If you lost or displaced one of the pins, that would be a real problem.
GP Fan is offline  
Reply

  Ruger Forum > Rifle & Shotgun Forum > Ruger Semi-Auto

None

Thread Tools
Display Modes


Top Gun Sites Top Sites List
Powered by vBulletin 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
Copyright © 2006 - 2020 Ruger Forum. All rights reserved.
Ruger Forum is a Ruger Firearms enthusiast's forum, but it is in no way affiliated with, nor does it represent Sturm Ruger & Company Inc. of Southport, CT.